Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обмислят по-ранен старт за Гран при на Япония

Обмислят по-ранен старт за Гран при на Япония

60
0

ФИА обмисля вариант за по-ранен старт на Гран при на Япония заради наближаващия пистата Сузука тайфун Фанфон. Така би се дала възможност на отборите да имат малко повече време за прибиране и опаковане на оборудването, което трябва да замине максимално бързо за следващия старт в Сочи.

От федерацията потвърдиха пред отборите, че няма вариант квалификацията и състезанието да се проведат в събота. Организаторите на старта – Хонда – категорично отказаха подобен вариант, докато от ФИА бяха склонни да го обсъдят. Рейс директорът Чарли Уайтинг потвърди развитието на ситуацията след брифинга на пилотите, на който присъстват и тийм мениджърите.

От UBIMET междувременно съобщиха, че опасността от Фанфон постепенно се увеличава. Според метеорологичната компания състезанието в неделя ще се проведе в дъжд, който може да е проливен, но е възможно пътуването от Япония до Русия да се окаже по-голямо предизвикателство. Центърът на тайфуна ще премине край Сузука в понеделник сутринта, като бурята ще причини проблеми с транспорта и щети.

Прогнозата за неделя като цяло остава същата: дъжд, който може да спира на моменти, както и да се усилва до порой.

– Фанфон вероятно ще премине югоизточно от Сузука. Има вариант, при който е възможно да се окаже директно над състезателната писта. И в двата случая се очакват сериозни проблеми в понеделник – се казва в изявление на UBIMET.