Начало Други ФИА избра Goodyear за партньор на европейския шампионат с камиони

ФИА избра Goodyear за партньор на европейския шампионат с камиони

57
0

 

Goodyear беше избрана от ФИА за ексклузивен доставчик на гуми за европейския шампонат за камиони, за следващите три години. Партньорството удължава и разширява дългото участие на Goodyear в сериите, за които компанията произвежда специално разработени състезателни гуми от 2004 г. насам.

Въз основа на изключителното представяне на гумите за камиони на Goodyear, компанията спечели търга за ексклузивен доставчик на гуми за европейското. Подновяването на партньорството за следващите три години означава, че Goodyear е партньор на новосформираната компания ЕТRА Promotion GmbH (ЕТRА) – новият промоутър на сериите. ЕТRА има амбициозни планове за подобряване и повишаване на имиджа и общественото възприемане на шампионата, както и за увеличаване на броя на участниците в него и медийното му отразяване. Тези нововъведения са атрактивна платформа за Goodyear, на която ще може да покаже своета лидерство в тежкотоварните гуми, както и в тестването на нови технологии за развитие на товарните гуми на пистата при предизвикателни и конкурентни условия.

През следващите три години, Goodyear ще доставя специално разработените  състезателни гуми за камиони с размер 315/70R22.5 за всички отбори в сериите. Тези състезателни гуми са изградени от подобен каркас като стандартните гуми за камиони на Goodyear. С цел да се подобри представянето и най-вече да се намали рискът от прегряване и повишаване на страничната твърдост, каркасът е променен в някои отношения. Основната разлика е в протектора, който има основна роля за представянето на пистата, достигайки много висока температура, докато камиона се бори за оптимално сцепление по време на състезанието. Гумите за камиони на Goodyear имат специално проектиран протектор. Този протектор осигурява отлично сцепление както на сухи, така и на мокри пътни настилки. В комбинация с характерния асиметричен дизайн на рамото и надлъжните канали протекторът на Goodyear предлага цялостно представяне на всички шофьори и на всички трасета.

Всички състезателни гуми за камиони на Goodyear имат RFID (Radio Frequency Identity), който дава на всяка гума уникална идентичност, която се използва от служителите на ФИА. Технологията  „чип в гумата“, включва поставянето на микрочип в гумата по време на производството й. Чипът съдържа данни за гумата, включително уникален идентификационен код, което позволява на FIA да следи всяка гума, за да гарантира, че всички състезателни екипи се придържат към регулациите по отношение на броя и използването на състезателни гуми.

Календар за европейския шампионат на ФИА

30 април – 1 май – Red Bull Ring / Спилбърг – Австрия

28 – 29 май – Мизано, Италия

11 – 12 юни – Ногаро, Франция

2- 3 юли – Нюрбургринг, Германия

27 – 28 август  – Хунгароринг, Унгария

3 – 4 септември – Най, Чехия

17 – 18 септември – Золдер, Белгия

1 – 2 октомври  – Харама – Испания

8 – 9 октомври – Льо Ман, Франция