Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА няма да наказва Фетел, Себастиан с извинителни писма към Тод и...

ФИА няма да наказва Фетел, Себастиан с извинителни писма към Тод и Уайтинг

30
0

ФИА няма да наказва Себастиан Фетел за обидните думи към състезателния директор на федерацията Чарли Уайтинг и част от неговите съперници на пистата по време на Гран при на Мексико. Това е решил президентът на централата Жан Тод.

По време на Гран при на Мексико Фетел използва груб език по адрес на Уайтинг, след като се опита да изпревари Макс Верстапен, а последният мина напряко през първия шикан и запази позицията си. Себастиан искаше холандецът да му отстъпи позицията си, но след като това не се случи, изпадна в ярост и започна да крещи по радиото.

След финала Фетел се извини на Уайтинг, а днес специално изпрати по своя инициатива извинителни писма към Чарли и Тод. В него той казва още, че ще се свърже и с Макс Верстапен, към който размахваше пръст след финала и също отправи обиди по радиото, и се задължава такъв инцидент да не се случва никога повече.

ФИА от своя страна прие извинението на Себастиан, но упрекна употребата на обидния език от страна на Фетел. И отбеляза, че при друго подобно нарушение на етиката в спорта, може да се стигне до трибунал на ФИА, където да бъде разгледано поведението на германеца и да му бъдат наложени санкции.