Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА обясни защо не е разследвала пилотите с отворен DRS при жълти...

ФИА обясни защо не е разследвала пилотите с отворен DRS при жълти флагове

1597
0
Карлос Сайнц 2019 Бразилия
снимка: Алфа Ромео

ФИА обясни защо не е разследвала пилотите, които са били с отворен DRS при жълти флагове по време на Гран при на Бразилия.

Според състезателния директор на ФИА Майкъл Маси те са били общо 8, като сред е бил и Карлос Сайнц. Той можеше да загуби 3-ото си място в състезанието, на което бе класиран след наказанието от 5 секунди на Люис Хамилтън.

Преди използването на DRS при жълти флагове задължително водеше до санкция. От миналата година обаче правилата бяха променени. И според тях сега състезателите се наказват, само ако не намалят достатъчно скоростта, преминавайки през зона с жълти знамена.

Относно ситуацията в Бразилия, Майкъл Маси потвърди, че въпросните пилоти са активирали DRS за сравнително кратък период от време при жълти знамена. Но стюардите са установили, че всеки един от тях е намалил значително скоростта си.

„Всички пилоти изпълниха изискването да намалят значително, каза Маси. – Затова стюардите решиха, че не е необходимо разследване.“

Запитан дали това е едно от правилата, които имат нужда от изясняване в бъдеще, Майкъл отговори: „Това е едно от онези неща, за които не можете да създадете правило, което да пасва на всяка ситуация. Затова имаме и стюарди, които да вземат решение.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter