Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА обжалват премахването на наказанието на Бриаторе

ФИА обжалват премахването на наказанието на Бриаторе

37
0

От ФИА окончателно решиха да обжалват решението на френския съд, което отмени доживотната забрана на Флавио Бриаторе за участие във Ф1.

По тази причина федерацията разпространи изявление. Ето част от него:

„Президентът на ФИА се консултира със сената на ФИА и адвокатите на ФИА относно решението на главния трибунал в Париж от 5-ти януари. Бе постигнато единодушно съгласие да бъде подготвена жалба.

В предизборната си кампания миналото лято, президентът на ФИА – Жан Тод и неговият екип анонсираха, че ще бъдат внедрени нови мерки за конструктивни промени, между които е и дисциплинарна процедура. Работата по това вече е в напреднала фаза. Така или иначе обаче, е справедливо да бъде подадена жалба.

Докато жалбата се разглежда, решението на световния моторспорт съвет от 21-ви декември 2009-та година остава изцяло в сила. Но поради несигурността, която това би могло да създаде за пилоти, които могат да бъдат засегнати от това решение, президентът на ФИА и сенатът на ФИА решиха, че докато излезе решение относно жалбата на ФИА, суперлицензите ще продължат да работят по обичайния начин.“