Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА постанови, че тестът на Торо Росо и Рено преди Австралия е...

ФИА постанови, че тестът на Торо Росо и Рено преди Австралия е легален

31
0
база,завод,Торо Росо,фабрика

ФИА постанови, че тестът на Торо Росо и Рено, проведен малко преди първия старт от тазгодишния световен шампионат в Австралия, е напълно легален.

Международната автомобилна федерация разследва случая, след като се появи информация – от анонимен източник, че отборът от Фаенца и френският производител на задвижващи системи може да са нарушили правилата. От ФИА са поискали от Торо Росо и Рено подробности за теста, както и данни при какви условия са извършени изпитанията.

След дискусиите между тима, производителя и федерацията е установено, че правилата не са били нарушени. Тестът е извършен според изискванията на регламента и случаят е приключен.

Що се отнася до нас, то ние се опитахме да подкрепим Торо Росо да намалят разликата (в представянето от зимните тестове) – обясни шефът операции на пистата Реми Тафен, когато информацията за теста бе оповестена публично. – Имаше налични стендове, които можехме да използваме и ние се възползвахме от възможността. Идеята беше просто да тестваме на повече стендове, отколкото имаме във Вири.