Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА предупреди Фетел, Хорнер и Марко да спазват протоколите за безопасност

ФИА предупреди Фетел, Хорнер и Марко да спазват протоколите за безопасност

2810
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

ФИА отправи официално предупреждение към Себастиан Фетел, Кристиан Хорнер и Хелмут Марко да спазват протоколите за безопасност на пистата Ред Бул Ринг. Федерацията и Формула 1 въведоха редица мерки във връзка с пандемията от COVID-19, за да може световният шампионат да стартира. Концепцията бе предварително представена на австрийското правителство, което я одобри. F1 също така се наблюдава внимателно в момента от организации като Международния олимпийски комитет (МОК) и Световната здравна организация (СЗО). На трасето вчера пристигна и президентът на ФИА Жан Тод.

Причината за предупреждението е, че Фетел, Хорнер и Марко бяха забелязани в събота да разговарят без да носят маски и при неособено голяма дистанция

Снимки и дори видео бяха разпространени в социалните мрежи. В резултат на това от федерацията са изпратили официално писмо до тийм мениджърите на Ред Бул и Ферари с напомняне за протоколите за безопасност.

Мерките включват задължително носене на маски и 2 метра дистанция. Всички хора в падока получиха достъп след представяне на негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигане на Ред Бул Ринг. На самата писта постоянно се правят тестове – 4032 между 26 юни и 2 юли. Сред тях няма положителен резултат, а от ФИА и F1 оповестиха, че ще съобщават данните за следващи проби веднъж седмично.

В падока имаше коментари, че някои от мерките изглеждат пресилени, но е по-добре да се прояви по-голямо внимание, отколкото да се случи нещо неприятно. Пристигането на Формула 1 имаше и противници в областта Шпилберг. Протоколите за безопасност пък са задължително условие за всеки старт, за да разрешат отделните правителства провеждането на състезанията.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter