Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА раздаде купите на гала в Монако

ФИА раздаде купите на гала в Монако

34
0
гала,Жан Тод,Себастиан Фетел,Себастиен Льоб,ФИА

ФИА раздаде купите на победителите в отделните автомобилни дисциплини, намиращи се под опеката й. Традиционната гала се проведе в Монте Карло и на нея присъстваха всички шампиони. Особено щастливи бяха Себастиан Фетел и Кристиан Хорнер, които получиха трофеите за пилотската и конструкторската корони във Формула 1.

Тази вече е изумителна както за мен, така и за целия отбор на Ред Бул. Невероятно съм развълнуван да получа купата – нещо, за което съм мечтал от началото на кариерата си. Да спечеля шампионата е невероятно. Сезонът бе великолепен, въпреки че върховете се редуваха със спадове. Ние вярвахме неотклонно в отбора, в колата си и се радвахме на всеки отделен старт – заяви немският пилот.

Шефът му Хорнер на свой ред се съгласи с това, че 2010 г. бе изумителна за целия им екип. Той благодари както на Фетел, така и на Марк Уебър за упоритата им работа и отдаденост през сезона.

Себ е най-младият шампион в историята на Формула 1 и заслужава напълно отличието. Успехът му се дължи на постигнатото на пистата и отборът се гордее неимоверно с него. Марк също свърши перфектна работа тази година. Той взе четири победи и кара изумително от началото до финала. За нас е огромно удоволствие да работим със състезатели като тях – сподели англичанинът.

Себастиен Льоб, навигаторът му Даниел Елена и спортният шеф на Ситроен Оливие Кенел пък взеха поредните купи за триумфите си в световния рали шампионат. Французинът спечели за седми път шампионата тази година.

Иван Мюлер и Шевроле приеха призовете за успеха си в световния шампионат за туристически автомобили. Наградата за състезателен промоутър отиде при организаторите на Гран при на Корея във Формула 1, а телевизионното отразяване на старта в Абу Даби донесе отличие на Абу Даби Медиа Кампъни и FOM.

Видео с най-важните моменти от Сезон 2011