Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФИА разтревожени от действията на Тойота и Бриджстоун

ФИА разтревожени от действията на Тойота и Бриджстоун

34
0

И ФИА обяви официално позицията си относно оттеглянето екипа на Тойота (с незабавен ефект) и това на Бриджстоун в края на сезон 2010 г. от Формула 1. В изявлението на световната автомобилна федерация се посочва, че докато производителят на гуми обяви намеренията си почти 18 месеца по-рано, то автомобилната компания е особено тревожно, тъй като идва седмици след подписването на новия договор Конкорд, важащ за периода 2010-2012 г.

В момента се търси спешно изясняване от страна на Тойота F1 Тийм на „легалната му позиция във връзка с шампионата. Това ще окаже влияние върху приемането на който и да е 13-и отбор„, се твърди в изявлението.

ФИА подчертава също така, че многократно е предупреждавала за опасността световната финансова криза да се отрази по най-негативния възможен начин на Формула 1.

„ФИА прие мерките за намаляване на разходите от страна на отборите на база уверението, че те ще подсигурят дългосрочното им участие в шампионата. Съобщението на Тойота демонстрира важността на оригиналните мерки за сваляне на бюджетите, предложени от ФИА.“

Накрая световната федерация е категорична, че ще работи в посока интересите на Формула 1 и ще направи всичко възможно да намали до минимум негативите от оттеглянето на Тойота.