Начало Рали Араужо ще съди WRC Тийм Португалия заради замяната си с Аткинсън

Араужо ще съди WRC Тийм Португалия заради замяната си с Аткинсън

44
0
Арминдо Араужо

Арминдо Араужо ще съди Моторспорт Италия, след като тимът привлече на негово място Крис Аткинсън за последните пет кръга от световния рали шампионат.

Португалецът публикува изявление на личния си уебсайт, в което твърди, че е бил притиснат да се оттегли.

WRC Тийм Мини Португалия бе представен за рали Швеция и целите на проекта за 2012 г. бяха ясни. От Мексико нататък Моторспорт Италия опитаха да маскират механичните проблеми и хвърлиха вината [за недобрите резултати] върху пилотите – аз и Пауло Нобре. Протестираха и срещу медия рилийсите ми, тъй като в тях имало негативни споменавания на екипа и Мини. Искам да подчертая, че винаги съм защитавал тима. През юли Моторспорт Италия ме поканиха на тест, за да се подготвям на асфалт с новия версия на Джон Купър Уъркс 01В. През трите дни (август – б.р.), когато бях в Италия, не ми бе разрешено да изпробвам автомобила. Вместо това бях подложен на натиск да обявя, че съм болен и да не участвам в рали Германия – пише Араужо.

По-нататък в изявлението той обяснява, че на 15 август е получил молба от Моторспор Италия да използват лиценза на WRC Тийм Мини Португалия (принадлежащ ексклузивно на неговата компания) с друг пилот до края на сезона.

По очевидни причини отказах и на следващия ден бях уведомен, че вече не съм състезател на тима – без посочени каквито и да са причини или нормално обяснение. На 17 август информирах Моторспорт Италия, Мини Германия и Мини Португалия, че съм дал всички необходими документи на адвокатите си и предприемам съдебни действия, за да защитя името и проекта си. Уведомих и ФИА и очаквам реакция от тяхна страна, като вярвам, че истината стои над всичко – допълва Араужо.