Начало Автомобилни новини Фиат Пунто Ево Абарт и 500С Абарт вече са на пазара

Фиат Пунто Ево Абарт и 500С Абарт вече са на пазара

296
0

Абарт-версиите на Фиат Пунто Ево и Фиат 500С вече са на пазара, а успоредно с пускането на двата модела, компанията разпространи и нови техни снимки.

Малкият Абарт 500С се задвижва от 1,4-литров Турбо T-Jet двигател с мощност от 140 к.с. и въртящ момент от 206 Нм. Времето, за което малкият открит модел може да развие 100 км/ч от място, е 8,1 секунди, а средният му разход на гориво е 6,5 литра на сто километра.

Под капака на Абарт Пунто Ево отново седи 1,4-литров турбо-агрегат, но този път Multiair. Мощността при него е 164 к.с., а въртящият момент – 250 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч при този модел отнема 7,9 секунди.

„Обикновено, когато използваш даден предмет, ти не мислиш как и защо е направен, а просто го използваш. Не така обаче стоят нещата при Абарт. Един Абарт ти напомня за всеки свой детайл във всеки един момент и то с една единствена цел – за да ти покаже на какво е способен. Всеки един от компонентите му изразява своето призвание – острият звук от двигателя, шумът от колелата на асфалт, атрактивния дизайн, спортното окачване и ускорението говорят за един истински спортен автомобил“, се казва в прес-релийса на Абарт.