Начало Рали Фиеста S2000 за Гардемайстер в рали Финландия

Фиеста S2000 за Гардемайстер в рали Финландия

45
0

Тони Гардемайстер ще участва в рали Финландия (29-31 юли 2010 г.) с Форд Фиеста S2000, бе обявено официално. Това ще е първото участие на пилота в старт от WRC след повече от 18 месеца пауза.

Последното рали на 35-годишният Гардемайстер от световния шампионат бе със Сузуки SX4 WRC в надпреварата във Великобритания през 2008 г. Впоследствие отборът му Сузуки обяви, че се оттегля и пилотът остана бе регулярно състезателно място във WRC.

За тези 18 месеца извън WRC Гардемайстер участва спорадично в състезания от IRC (Intercontinental Rally Challenge) и в рали Финландия, но състезаващ се със собственото си BMW M3 в секцията на ралито, валидна за националния шампионат на страната.

– От дълго време рали Финландия бе основната ми цел за този сезон – обясни Гардемайстер. – Намерението ми е да постигна перфектни резултати, които да ми помогнат на бъдещите ми планове. Искам да запазя възможността да се състезавам и да покажа, че бих бил добър избор за сезон 2011.

Като част от подготовката си за рали Финландия Тони Гардемайстре ще участва в естонското рали Мад-Крок, чиито етапи са със сходна характеристика с финландските.