Начало WRC News Оцветяването на Форд Фиеста WRC за 2020 г. вдъхновено от Ескорт RS...

Оцветяването на Форд Фиеста WRC за 2020 г. вдъхновено от Ескорт RS на Делкур за 1995-та

997
0

Тимът на М-Спорт представи новото оцветяване на автомобилите си Форд Фиеста WRC за 2020 г. То е дело на графичния дизайнер Фил Диксън и е вдъхновено от Форд Ескорт RS Косуърт на Франсоа Делкур от 1995 г. Новата визия е с умело вплетени елементи, напомнящи на колите отпреди две десетилетия и половина.

„Първоначалното ми вдъхновение дойде от Форд Ескорт RS Косуърт-а на Франсоа Делкур от 1995 г.”, обясни Диксън

„Белите коли винаги са били популярни, а с увеличената подкрепа на Кастрол цветовата схема се получи идеална. Целият дизайн е своеобразно завръщане към първата половина на 90-те години на XX век. Беше ми интересно да работя по проекта и да създам нещо, което да е едновременно модерно и намигване към онази епоха.”

Шефът на екипа на М-Спорт Ричард Милнър сподели, че талантът на Диксън е причина дизайните му да са любими на феновете години наред.

„Сега работата му навява известно носталгично чувство, но то идва от напълно модерна цветова схема. Трябва да кажа, че ми е една от любимите!”, допълни Милнър.

Управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън сподели от своя страна, че всяка година очаква с нетърпение новите коли.

„Трябва да отбележа, че отборът е свършил фантастична работа”, продължи той. „Искрено вярвам, че в М-Спорт има нещо специално. Последните ни проекти, сред които развойният център, ще надграждат върху уникалността на компанията ни.”