Начало WRC News М-Спорт строи развоен център на близо 11 000 кв. м

М-Спорт строи развоен център на близо 11 000 кв. м

389
0

М-Спорт отбеляза през 2019 г. 40 години от основаването си и същевременно продължава да гледа напред към бъдещето. Компанията строи нов специализиран център – Evaluation Centre и проектът навлиза във финалната си фаза. Той включва тестово трасе с дължина 2,5 километра. Пистата бе завършена още през 2017 г. – има 750-метрова права, допълнителни системи за различни изпитания и т.н.

Понастоящем се работи върху нова работилница и конферентен център. Проектът е за обща застроена площ от 10 723 квадратни метра. Той е демонстрация за решимостта на Малкълм Уилсън фирмата му да продължи да е сред водещите в автомобилния спорт и през идващите години.

„Не съм и мечтал, ще се стигнем такъв етап на развитие”, заяви Уилсън.

„Не съм си и помислял, че ще се разраснем извън Довънби Хол, но ето, че сме на решаващ етап от строежа на M-Sport Evaluation Centre. Благодарение и на този проект не само ще запазим 200 работни места, но и ще открием още 100. Центърът ще ни позволи да надграждаме успехите си от последните години. Освен това ще предостави на световни лидери в автомобилната индустрия възможност да преследват концепциите си от дизайнерския стадий през развитието чак до производството.”

Уилсън основава Малкълм Уилсън Моторспорт през 1979 г. 40-годишнината на компанията бе отбелязана по време на рали Финландия.

„Чувствам смирение, когато погледна към всички успехи, постигнати през тези четири десетилетия, към цялото развитие и растеж на компанията. Но нищо от това нямаше да е възможно без упоритата работа на всеки един човек във фирмата”, допълни той.