Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Финансови проблеми за проекта в Остин?

Финансови проблеми за проекта в Остин?

29
0
Формула 1

Проектът за писта до Остин (щата Тексас), на която да се провежда и кръг от Формула 1, може да се окаже във финансова криза. Строежът на съоръжението вече започна, като организаторите имат предварителен договор за състезание през 2012 г. Съвсем скоро бе обявено, че трасето ще се казва Circuit of the Americas и идеята е да вдъхновява както феновете на автомобилния спорт, така и участниците в него.

Финансовият комитет към щатския сенат обаче е гласувал да изтегли $25 млн. от проекта. Първоначално средствата били предвидени за подпомагане на строежа, но явно няма да бъдат инвестирани там.

Във време, когато хората се притесняват за училищата, работата си, здравната и пенсионна система за нас не може да е приоритет даването на 25 милиона долара за състезателни коли. Според мен всички дадоха ясно да се разбере какви са им приоритетите. Тези пари ще покрият заплатите на 500 учители. Как да обясня на хората, че искаме да ги похарчим за тези надпревари? – бе коментарът на сенатор Дан Патрик пред местна телевизионна станция.

Предстои обаче гласуване на щатския бюджет на по-високи инстанции и се предполага, че парите все пак могат да бъдат инвестирани в пистата до Остин.