Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Финландската телевизия без екип в Бахрейн

Финландската телевизия без екип в Бахрейн

31
0
Кими Райконен

Представителите на финландската телевизия MTV3, която предава състезанията от Формула 1 в страната и изпраща екип на всяка Гран при, заявиха, че ръководството им е решило никой да не ходи в Бахрейн следващата седмица, независимо, че интересът към спорта след завръщането на Кими Райконен е изключително висок.

Жалко, но е правилно решение, защото рискът е прекалено голям, а е и въпрос на отношение – споделиха от екипа, част от който е и бившият пилот от Гран при Мика Сало.

Срещу надпреварата се обявиха вече организации като Амнести Интернешънъл, но Формула 1 рядко се е влияела от подобни изявления и години наред имаше състезание в ЮАР например, дори когато много страни късаха отношения с тази страна заради апартейда.

В Словения стартът в Бахрейн няма да бъде предавано изобщо, ако загине дори и един единствен човек, според думите на техният дългогодишен коментатор Миран Алишич, който е видимо недоволен от решението да има състезание.

Колегите трескаво търсят самолетни билети и хотели за четвъртия кръг от шампионата, за който предварителните събития започват след 4 дни.