Начало Избрани Фисикела: Алонсо може да спечели още един шампионат, ако разполага с добър...

Фисикела: Алонсо може да спечели още един шампионат, ако разполага с добър автомобил

1164
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Джанкарло Фисикела изказа мнението си относно възможността Фернандо Алонсо отново да бъде на върха. Италианецът вярва, че испанецът все още е доста бърз и може да спечели още един шампионат. Но за да се случи това, Алонсо трябва да има добър автомобил.

Алонсо направи страхотно впечатление след първите 5 състезания от сезон 2023. Испанецът записа 4 подиума и бе най-сериозният съперник на Макс Верстапен и Серхио Перес. Пилотът на Астън Мартин дори се надява да бъде по-близо до Ред Бул на някои трасета и да запише първа победа от 10 години насам. Последният успех на двукратния световен шампион е в Гран при на Испания 2013

Фисикела е добре запознат със скоростта и таланта на Алонсо. Италианецът караше заедно с испанеца в екипа на Рено през 2005 и 2006 г. След това двукратният световен шампион пое в посока Макларън. През 2008 г. Алонсо се върна в Рено именно на мястото на Фисикела, който се присъедини към предшественика на Астън Мартин Форс Индия.

Алонсо е най-възрастният пилот на стартовата решетка в F1. Въпреки това той все още разполага с достатъчно скорост, за да се бори с повечето екипи на грида. Затова Фисикела е убеден, че бившият му съотборник все още може да се спечели трета световна титла.

„Алонсо може да спечели още един шампионат, ако разполага с добър автомобил. Да, Фернандо остарява, но става все по-бърз – не знам как го прави! Знам това добре след като бях негов съотборник през 2005 и 2006-та“, сподели Фисикела.

„Заедно спечелихме шампионата на пилотите и конструкторите за екипа на Рено. Честно казано беше фантастично да работя с него“, продължи Фисикела.  „Щастлив съм за него и се радвам, че е в тази форма и печели подиуми състезание след състезание“, добави бившият пилот от F1.

Шансът на испанеца да се бори за още една титла може да дойде с Астън Мартин. Екипът от Силвърстоун направи голям скок напред от началото на годината и се надява да се бори за победи и шампионати в бъдеще.

Фисикела не пропусна да похвали растежа на Астън Мартин.

„Тази година те са много, много силни – автомобилът им  е толкова добър. В състезателна дистанция AMR23 изглежда е най-добрия автомобил с оглед на влошаването на гумите. Като цяло Астън Мартин е невероятен екип, който израсна толкова бързо“, добави Джанкарло Фисикела.