Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: Ферари имат всичко необходимо за успех

Фисикела: Ферари имат всичко необходимо за успех

56
0
Джанкарло Фисикела,Жул Бианки,Фелипе Маса

Джанкарло Фисикела се появи на автомобилното изложение в Болоня, където се срещна с фенове и медии. Бившият пилот от Формула 1 отговори на въпроси около своята кариера и участва в съревнование за смяна на гуми. Освен многото направени снимки с феновете, той раздаде и доста автографи. Италианецът продължава да се състезава в клас GT на пистовите шампионати на дълги дистанции. Когато той премина във Ферари през 2009 г. направи няколко старта за италианската фирма, а след края на сезона стана неин посланик. Роля, която той изпълнява с гордост и до днес. Разбира се интересна бе и неговата гледна точка към изминалия сезон.

„Ферари не постигна очакваните резултати. Въпреки това, както всички знаем, екипът не се предава и продължава да работи концентрирано, за да постига победи в бъдеще. Имаме всичко необходимо, за да се върнем отново на върха“, убеден е Фисикела. Значително по-добре протече неговата състезателна година.

38-годишният пилот спечели заедно с Джанмария Бруни титлата в сериите Льо Ман (LMS) в клас GTE pro. Освен това бе спечелена и отборната титла за екипа на AF-Corse. В Голямата награда за 24-е часа на Льо Ман, Фисико се класира втори.

„Следващият сезон е ново предизвикателство. Започваме в средата на март в Себринг. Няма да си кривя душата, в началото ми бе доста трудно да карам в затворена кола след толкова години във Формула 1. С всяко състезание обаче успявах да използвам все повече от потенциала на колата. Така успях да допринеса за тези важни победи за Ферари.“

Събралите се фенове искаха да знаят, как той оценява участията си за „червените“ в края на 2009 г. след като зае кокпита от Лука Бадоер, който от своя страна замести контузения Маса.

„Не успях да покажа възможностите си, но въпреки това съм горд, че успях да се състезавам във Формула 1 с цветовете на Ферари. Това е мечта за всеки пилот. За мен като италианец, това бе най-вълнуващия момент от моята кариера.“