Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: Потенциалът на колата е страхотен

Фисикела: Потенциалът на колата е страхотен

28
0

Джанкарло Фисикела направи великолепен старт на сезона, спечелвайки втора победа в кариерата си при завръщането си в екипа на Рено. Италианецът демонстрира потенциала на R25 по безспорен начин, въпреки че извади доста късмет в първата квалификация на Албърт парк, когато променливото време оказа решаваща роля за постиженията на конкурентите му. В самата надпревара обаче Фисикела не направи нито една грешка от старта до финала.
Чувството е напълно различно (в сравнение с първата победа в Бразилия преди две години – б.р.). Страхотен ден за мен, фантастично състезание. Карах малко консервативно, не натисках максмално. Но това е най-хубавият момент в кариерата ми досега – спечелването на първия старт за сезона е великолепно – коментира италианецът.
Фисикела допълни, че потенциалът на автомобила му е страхотен:
Усетих го още първия път, когато се качих на колата – толкова беше лесно да я карам. Сега просто трябва да продължим да работим, да я развиваме и да се опитаме да победим отново. Едва когато Рубенс започна да ме настигна натиснах повече, но през цялото време балансът и гумите бяха прекрасни.