Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела ще гони първи точки за тима на Форс Индия

Фисикела ще гони първи точки за тима на Форс Индия

54
0

Джанкарло Фисикела се надява да спечели в Германия първите точки за тима на Форс Индия. Ако оставим Себастиан Фетел настрана, то италианецът направи едно от най-добрите си състезания по време на Гран при на Великобритания, като се надява да надгради над темпото си на Нюрбургринг.

След като потегли от 16-та позиция, той се възползва максимално от битката между Ник Хайдфелд и Люис Хамилтън, като ги изпревари и двамата. Накрая той завърши на десета позиция – само на няколко секунди от позициите, които дават точки.

Тази година за базирания в Силвърстоун тим отново е трудно да се печелят точки, но поне подобренията по пакета VJM01 предвещават добри резултати през втората половина на сезона.

„Миналата година имахме съществени проблеми на някои писти, като понякога състезанията ми бяха много самотни. Тази година обаче можем да се борим с останалите конкуренти. Много е окуражаващо. Всеки един елемент, който сме добавили към колата тази година, е подобрил представянето, така че очевидно се движим в правилната посока. Това е много мотивиращо за отбора и за мен като пилот. Когато действително се бориш, искаш успеха още повече.“

„С добра стартова позиция евентуално ще можем да завършим по-високо. Толкова сме близо до точките, трябва най-накрая да свършим работата.“