Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фисикела: Ставаме все по-добри

Фисикела: Ставаме все по-добри

42
0

Джанкарло Фисикела е горд от постиженията на Форс Индия през тази година, след като тимът определено подобри цялостното си представяне в последните състезания и се превърна в претендент за позициите в средата на колоната.

След поредното си впечатляващо представяне на Нюрбургринг, където той успя да изпревари няколко автомобила по време на надпреварата, самочувствието на ветерана определено се е повишило.

„Германия очевидно бе доста позитивно преживяване за целия отбор. За пореден път  се състезавахме доста добре и финиширахме на чудесна позиция, тръгвайки от 18-та позиция и завършвайки съвсем близо до точките, но ако погледнете последните две състезания, ние определено напредваме. Стигнах от 16-ти до 10-ти на Силвърстоун, след което се придвижих и със 7 позиции напред в Германия и то не заради времето, а защото отборът ни вече е наистина конкурентноспособен“, обясни италианецът.

Най-добрият резултат на трикратния победител в Гран при в Будапеща е шесто място, което той постигна с Бенетон през 2001-ва година.

„Чувствам се уверен за Унгария, защото ставаме все по-добри. Можем да видим как темпото ни става все по-конкурентноспособно и ние наистина се състезаваме. Приятно ми е да карам колата и гледам напред към следващото състезание. И тъй като представянето ни в квалификациите също се подобри значително, а на Хунгароринг всичко опира до старта и стратегията, съм настроен много позитивно и за един добър финал“, добави още Фисикела.