Начало Избрани Флавио Бриаторе официално се връща в F1

Флавио Бриаторе официално се връща в F1

2021
0
Флавио Бриаторе
Флавио Бриаторе; снимка: Майкъл Потс

Флавио Бриaторе официално се връща в F1. След като преди повече от 10 години получи забрана да участва в спорта, италианецът прави своето завръщане във Формула 1. Неговата работа ще бъде да помогне за изграждането на отношения с промоутъри и партньори на шампионата. 

След множество спекулации, Бриаторе се завръща във световния шампионат, за да помогне за развитието на спорта на търговска основа.

След като 71-годишният италианец доскоро оказваше неофициална подкрепа, сегашните му отговорности бяха официално потвърдени в кратко изявление, публикувано от F1.

„В качеството си на дългогодишен посланик на Формула 1, Флавио Бриаторе ще продължи да ни подкрепя в изграждането на взаимоотношенията ни със съществуващи и потенциални промоутъри и партньори. Също така ще развива търговски и развлекателни сътрудничества, докато продължаваме да подобряваме този невероятен спорт, се казва в официалното изявление на F1.

Публикувайки новината в своите канали в социалните мрежи, бившият шеф на отборите на Бенетон и Рено, Бриаторе заяви, че се чувства „възхитен.

За мен е удоволствие и чест, че мога да продължа да подкрепям търговското и развлекателното развитие на F1. Toва е спортът, който обичам и който е бил толкова важна част от професионалния ми живот, коментира той.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Flavio Briatore (@briatoreflavio)

Бриаторе се завръща във Формула 1 след забраната за участие поради скандалите покрай „крашгейт.“

Италианският специалист официално е извън Формула 1 от 2009 г. , когато ФИА го отстрани заради участието му в скандалакрашгейтв Сингапур през сезон 2008. 

Тогавашният шеф на Рено, както и техническият ръководител Пат Саймъндс, бяха признати за виновни относно организиране на заговор за манипулиране на резултатите от състезанието, в което Нелсън Пикет младши катастрофира умишлено, за да предизвика появата на кола за сигурност. Впоследствие Фернандо Алонсо стана първият победител на уличната писта Марина Бей.