Начало Рали Фолксваген обсъждат включване във WRC повече от година

Фолксваген обсъждат включване във WRC повече от година

27
0

Във Фолксваген действително обсъждат възможността да се включат във WRC от около година, разкри шефът на моторспорт отдела на компанията Крис Нисен.

Фолксваген използваха рали Германия, за да представят новия си автомобил за рали Дакар – Race Touareg 3. След премиерата Нисен обясни, че компанията обсъжда разработването на кола за световния рали шампионат, както и завръщането си във WRC.

– Обсъждаме възможността да се включим в световния рали шампионат повече от година – разкри Нисен. – Считаме, че е доста интересно и никога не съм го пазил в тайна. Факт е, че сме много щастливи да видим завръщането на Мини и сега там ще има трима производителя. Доволни сме от сътрудничеството си с Жан Тод и ФИА. До две или три години ще сме свидетели на още по интересни ралита от зрителска гледна точка, същото важи и за хората на състезанията. Това е нещо, което ни допада да чуем и сме повече от заинтересовани.

По отношение на реалните планове на компанията, Нисен допълни:

– Когато решим да се включим, се нуждаем от около 2 години. Това означава, че ако се случи в близко бъдеще да вземем финално решение, т.е. в следващите няколко месеца, можем да се включим във WRC през 2013. В противен случай може да се случи през 2014 г.

Освен влизането си във WRC от Фолксваген все още обсъждат и кой базов модел да използват за развитието на рали автомобил. По последни данни специалистите от компанията се колебаят между Поло, Голф или Сироко.