Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фолксваген отново отхвърлиха слуховете за свое участие в F1

Фолксваген отново отхвърлиха слуховете за свое участие в F1

44
0
Фолксваген

Немският автомобилен производител Фолксваген отрече напълно слуховете, че обмисля да участва във Формула 1 от 2015 г.

От концерна бяха категорични, че засега усилията им са съсредоточени върху световния рали шампионат. Екипът на фирмата подготвя този сезон Поло R WRC, докато първият екипаж – Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа – поддържа форма, карайки в първенството с Шкода Фабия S2000.

Влизането във Формула 1 в момента не стои на дневен ред пред нас. Нищо не се е променило в този аспект от последното ни изявление по въпроса – заяви шефът маркетинг и комуникации на Фолксваген Щефан Мозел през немския вестник Шпорт Билд.

От Фолксваген нееднократно отхвърляха вече възможността да станат част от F1 като заводски тим или доставчик на двигатели. Имаше и слухове за това, че могат да използват марки като Ауди, за да създадат независим Гран при тим. За последно се твърдеше, че Петер Заубер е водил разговори за сътрудничество с главния изпълнителен директор на концерна Мартин Винтеркорн, но това също бе изцяло опровергано.

Моторспорт директорът на автомобилния производител Йост Капито бе забелязан в падока на F1 на Хокенхайм това лято и появата му пак засили слуховете.