Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фолксваген също обмислят навлизане в F1

Фолксваген също обмислят навлизане в F1

50
0

Немският автомобилен гигант Фолксваген също обмисля навлизане във Формула 1 като производител на двигатели, но чак за сезон 2012. В момента марката създава агрегати за британската Формула 3.

За момента производителите на двигатели останаха само три – Ферари, Мерцедес и Рено, но догодина се очаква и присъединяването на британците от Косуърт.

„Ако си най-големият производител в света, е нормално да мислиш за това, но не и преди 2012-та. Търсим иновативни неща, а F1 е най-високото ниво на моторните спортове. Преди две години се появиха слухове, че Фолксваген иска да купи тима на Ред Бул в F1, от който обаче ние нямахме нужда – защо да се ограничаваме с един отбор, след като можем да даваме двигателите си на повече отбори?“, обясни бившият немски пилот – Ханс-Йоахим Щук, в ролята си на представител на Фолксваген, пред немската преса.

„В момента нещата са невероятни. Формула 1 върви по правилния път. Следях в детайли случващото се в F1 през последните 7 години заедно с БМВ и през това време постоянно се питах – защо имаме само 20 коли, какво би било, ако имаме 30? Сега се връщаме отново към това. Имаме три нови отбора за догодина, 26 коли, както и глобален двигател – Косуърт, което е нещо много хубаво и сигурно, защото можем да имаме дори и 30 коли на стартовата решетка“, смята още Щук.