Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия няма да променя името си тази година

Форс Индия няма да променя името си тази година

54
0
Серхио Перес,Форс Индия

Екипът на Форс Индия няма да променя името си през 2018 г., обявиха от тима. По време на предсезонните тестове оперативният директор на тима Отмар Щафнауер заяви, че промяна ще има и тя ще бъде обявена преди първия старт в Австралия.

Това обаче в крайна сметка няма да се случи, като се предполагаше, че от името ще отпадне Индия, за има екипът по интернационален вид и да бъде по-атрактивен за бъдещи нови спонсори.

„Това е решение (за смяна на името) на акционерите и те имат нужда от време, за да вземат правилно такова, каза спортният шеф на тима Боб Фърнли. – Те трябва да решат в каква посока ще се върви.

Това не е нещо, което става за 5 минути. Има основателни причини да бъде обмисляна промяна. Каквото и да е решението, то ще бъде добре обмислено и внимателно премерено.“

Фърнли призна, че е имало разговори с британската компания за енергийни напитки Rich Energy, но по думите му тя няма да купи част от тима или целия екип, каквито спекулации се появиха.

Интервю с техническия директор на Форс Индия Андрю Грийн относно внедряването на halo и другите промени по болида на тима четете в новия брой 213 на списание ClubS1.