Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия започна преговори за подновяването на договора на Перес

Форс Индия започна преговори за подновяването на договора на Перес

35
0

Екипът на Форс Индия е започнал преговори със Серхио Перес за подновяването на договора му. Контрактът на мексиканеца е до края на този сезон, като той кара своя 4-и пореден сезон в индийския екип.

Смята се, че той е желан от още 2 отбора в решетката, но босът на тима Виджай Маля заяви, че в тима искат да го задържат.

„Вече започнахме разговори с него за подновяване на договора му, каза Маля. – Когато запазвам в екипа си даден пилот, искам това да се случи рано. Чеко е високо ценен талант и е опитен пилот. Няма съмнение в това, че съм много доволен от факта, че Естебан го притиска.“

Смята се, че варианти за Перес са да премине във Ферари или Мерцедес, където Райконен, Фетел и Ботас нямат договори за 2018 г. В тази връзка Маля каза, че няма да пречи на пилота ако има предложение от топотбор, но обясни, че за момента такова няма и не вижда причина Перес да напуска.

„Иска ми се да вярвам, че пилотите ми са щастливи в този отбор, каза още Маля. – Даваме им добра кола да се състезават. Ако има свободно място в Мерцедес или Ферари, те очевидно ще използват възможността. Няма да заставам на пътя им към тези отбори. Но тук те се чувствам комфортно и се забавляват с тима и им харесва да работят заедно.“