Начало Автомобили Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang

Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang

60
0

Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang – най-продаваната спортна кола в Америка за последните 50 години и в света за три поредни години. 10-милионният Ford Mustang е високотехнологичен кабриолет GT с V8 двигател, 460 к.с. и 6-степенна механична трансмисия, цвят Wimbledon White, оборудван с най-модерните технологии в помощ на водача и произведен в завода на Ford в Мичиган. Първият сериен Mustang (шаси 001), произведен през 1964 г. е бил същият цвят и модел, с 3-степенна механична трансмисия и V8 двигател със 164 к.с.

„Mustang е в сърцето и душата на тази компания и е любимец на целия свят“, заяви Джим Фарли, президент глобални пазари, Ford Motor Company. „Всеки път, когато видя Mustang да минава по улица в Детройт, Лондон или Пекин, се вълнувам толкова, колкото и когато купих първата си кола – Mustang купе от 1966 г., който карах из страната като тийнейджър. Mustang предизвиква усмивки, независмо от езика“.

Ford отбелязва крайъгълния камък с празненства за служителите в централата в Диърборн и в завода си Flat Rock, САЩ, включително с ниско прелитане на бойни самолети P-51 Mustang от Втората световна война и с парад на автомобили Mustang, произведени през 5-те десетилетия, който преминава от Диърборн до завода Flat Rock, където се произвежда Mustang понастоящем. За 54-годишната си история, Mustang се е произвеждал също и в Сан Хосе, Калифорния, Метуген, Ню Джърси и в оригиналния завод в Диърборн, Мичиган.

Най-продаваната спортна кола

Mustang е най-продаваният спортен автомобил в Америка за последните над 50 години, според анализите на Ford за общия брой регистрации на нови автомобили за периода 1966-2018 г. на всички спортни коли, за които IHS Markit има данни. Ford е продал над 38 000 автомобила Mustang в Европа от старта на продажбите в региона през 2015 г.

Миналата година Mustang е имал повече продажби от Porsche 911 на 13 европейски пазара, вкл. Великобритания и Испания. Водещите 5 европейски пазара по продажби на Mustang през 2017 г. са Германия, Великобритания, Франция, Белгия и Швеция.

По-добър от всякога

Новият Ford Mustang предлага още технологии, вълнуваща динамика и повече опции за персонализация от когато и да било. Новият Ford Mustang е с по-атлетичен дизайн и вискотехнологичен интериор с меки на допир материали и 12-инчов дигитален инструментален панел. Усъвършенстваните двигатели включват 5.0-литровия V8 двигател с 450 к.с. и 10-степенна автоматична скоростна кутия, с ускорение 0-100 км/ч за 4.3 секунди, разход на гориво 12.1 л/100 км и СО2 емисии 270 г/км*. 6-степенната механична трансмисия е окомплектована с нова технология за по-рафинирана и бърза смяна към по-ниски предавки.

Модерните технологии включват адаптивно окачване MagneRide®, избираеми режими на шофиране и активна изпускателна система. Новите системи в помощ на водача включват асистент за превенция на сблъсъци и засичане на пешеходци и асистент за спазване на лентата.

За да отбележи 50-ия юбилей от легендарния филм на Warner Bros., по-рано тази година Ford представи специална версия Ford Mustang Bullitt, задвижван от 5.0-литров V8 двигател.