Начало Автомобили Форд Фиеста е най-продаваният автомобил в Европа през март

Форд Фиеста е най-продаваният автомобил в Европа през март

120
0

Форд Фиеста е най-продаваният автомобил в Европа, според анализираните от Форд данни за пазара през март 2017 г. Поръчани са 47 000 автомобила Фиеста през март, което в 12% ръст на годишна база. Така Фиеста изпреварва регионалния лидер по продажби Фолксваген Голф.

От производителя споделят, че почти 70% от продажбите на Фиеста през март са с много богато оборудване, като 17% са в топ нивото Титаниум.  През март Форд е продал в Европа общо 199 900 автомобила  което е ръст от 14% на годишна база. От тях 156 200 са леки автомобили .което е увеличение от 16% спрямо предходната година. Това превръща Форд във втория най-продаван автомобилен бранд на Стария континент с общ пазарен дял от 9.2%.

От петте най-големи автомобилни пазара в Европа – Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания – Испания регистрира най-големия ръст при Фиеста с продажби, нараснали с 97% през март на годишна база. В Италия продажбите на Фиеста се увеличиха с 21%, а в Германия – с 18% спрямо същия период миналата година. Във Великобритания, където Фиеста е най-продаваният модел на всички времена, бе отчетен ръст от 8% на годишна база, докато в Унгария, Чехия, Дания, Румъния, Швейцария и Холандия също регистрираха значителен ръст в регистрациите на Фиеста.