Начало Рали Форд искат победа в последното си участие с Фокус RS WRC

Форд искат победа в последното си участие с Фокус RS WRC

99
0
???-???? ???????,????,???? ????????,WRC

Пилотите на Форд Яри-Мати Латвала и Мико Хирвонен искат да маркират с победа последното участие на техния автомобил Форд Фокус в световния рали шампионат.

От догодина състезателите на Форд ще имат на разположение разработваната в момента Фиеста RS WRC. Настоящият им рали автомобил Фокус RS WRC ще приключи кариерата си в предстоящото рали Великобритания, последен кръг от шампионата за сезон 2010. Различни негови спецификации се състезаваха във WRC в продължение на 12 години, спечелиха 2 конструкторски титли и общо 44 състезания. Така че, сега целта на двата финландски екипажа на Форд ще бъде достойно финално представяне.

Преди последната надпревара Яри-Мати Латвала има шанс да се бори за второто място в шампионата. Той изостава от втория Себастиен Ожие с 11 точки, а четвъртият Петер Солберг е на 5 след Латвала. Логично, всички те ще се стремят към максимално по-добро представяне и победа над преките си конкуренти. По повод на всичко това преди началото на състезанието в Уелс Латвала сподели:

– В началото на сезона си бях поставил лична цел да приключа в топ 3. В момента съм на трета позиция и имам шанс да спечеля второто място. Така че в Уелс се нуждая от силен резултат. Започнах кариерата си във Великобритания и първото ми WRC рали бе в тази държава, затова рали Великобритания е като второ домашно състезание за мен.

Другият финландски пилот на Форд – Мико Хирвонен също има добри постижения във Великобритания. Той спечели надпреварата през 2007 г. Сега, след труден сезон във WRC, иска да отбележи по подходящ начин последния старт с Фокус RS WRC.

– Да сложим край на кариерата на автомобила с победа и да постигнем финалния в ерата на WRC колите триумф би било чудесно – коментира Хирвонен. – Проблемът е, че всеки пилот има подобни планове. Титлите в шампионата са спечелени и всеки има право да кара за победа. Дори тези на второ и трето място в класирането при пилотите ще трябва да карат сериозно, така че очаквам истинска битка.