Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула 1 с 84% спад на приходите за първата четвърт на 2020...

Формула 1 с 84% спад на приходите за първата четвърт на 2020 г.

537
0
Чейс Кери
Чейс Кери; снимка: Спас Генев

Формула 1 е с 84% спад на приходите за първата четвърт на 2020 г. в сравнение със същия период на миналата година. През 2019-та доходът за това време е бил 246 милиона долара, сега – $39 млн. В изявлението, с което са оповестени тези финансови резултати, се посочва, че през четирите месеца приходите са от спонсорски договори за дейности извън пистите. Няма постъпления от домакински такси и други източници като Падок клуба например. Приходите ще останат ниски и за втората четвърт от годината, тъй като почти всички насрочени за периода надпревари бяха отложени или отменени.

„Напредваме с плановете си за 2020 г., работейки по осигуряване бъдещето на Формула 1 чрез технически, спортни и финансови регулации, които ще подобрят надпреварите на писта и ще оздравят бизнеса за всички участници”, допълва главният изпълнителен директор на F1 Чейс Кери.

Кери потвърди също така информацията, че в тазгодишния шампионат може да бъдат включени писти, които по принцип не са в календара

Той не скри още, че съществува вариант да не се проведат никакви стартове през 2020 г.

„Основните предизвикателства са две. Първото е да се идентифицират местата, където може да се провеждат надпревари и второ, да се определи как ще се транспортират участниците и оборудването им. Водим разговори с всички промоутъри, както и с няколко писти, които не фигурират в момента в календара за 2020 г. Искаме да сме сигурни, че сме проверили всичките си опции.”

Сред изразилите желание да посрещнат F1 кръгове са Имола в Италия и Алгарве в Португалия. Запитване е отправено към Хокенхайм в Германия.

Кери обясни, че преговорите за състезания през август и септември са в напреднала фаза. Освен това е оптимист, че може да не се наложи всички стартове до края на годината да са без публика.