Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шансът да има Формула 1 и Формула Е стартове е 50-50 според...

Шансът да има Формула 1 и Формула Е стартове е 50-50 според Агаг

724
0
Спа-Франкоршамп, Формула 1, Гран при на Белгия
снимка: Мерцедес

Алехандро Агаг смята, че шансът за провеждане на стартове от Формула 1 и Формула Е през 2020 г. е 50-50. Шампионатът за електрически автомобили спря след пет кръга. Гран при пък изобщо не започна. В момента отборите от различните първенства работят с ФИА и организаторите на надпревари в опит да проведат колкото могат повече стартове през втората половина от годината. Според Агаг шефовете на Формула 1 са прави поне да опитат да рестартират състезанията.

„Всички се мъчим да сторим едно и също – да проведем някакви надпревари при закрити врати. Шансът, предполагам, е 50-50”, заяви Агаг

„Ние ще опитаме да направим поне още два или три кръга. Мисля, че ще е възможно през август. Но кой знае?”, допълни той в интервю за Ройтерс.

Според испанеца 90% от стартовете ще са в Европа. Формула Е е в по-изгодна ситуация от Формула 1 по отношение на логистиката, тъй като всички болиди са на едно място в момента. Агаг смята още, че за един старт ще са нужни около 950 души.

„Все още има някакъв вариант за надпревари извън Стария континент, които проверяваме, но това решение ще го вземем по-късно. Дали границите ще са отворени? Още не знаем. Ще се постараем да сторим същото като Формула 1, но не съм сигурен дали е възможно”, каза още Агаг.

Главният изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери обяви тази седмица, че Гран при се цели в 15-18 старта за 2020 г. Това предизвика множество анализи доколко постижим е подобен календар. Редица организатори обаче настояват, че са готови да проведат състезания без публика и да помогнат всячески шампионатът да се състои.