Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 На Формула 1 й е необходим кризисен план, заяви Щайнер

На Формула 1 й е необходим кризисен план, заяви Щайнер

370
0
Гюнтер Щайнер
Гюнтер Щайнер; снимка: Хаас

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер заяви, че все още не всички във Формула 1 разбират, че спортът е в криза. Той обясни, че настоящата ситуация всъщност не бе предвиждана. Очакваха се финансови затруднения, но не и пандемия, водеща до подобно спиране на производства и събития по цял свят. Според Щайнер решението е да не се изстисква абсолютно целият наличен ресурс, а да се създаде известен буфер. Освен това той посочи, че сега трябва да защитава собствения си екип, защото ако застане на страната на Ферари, Хаас ще се срине. Същевременно ръководителят на американския отбор смята, че F1 екипите са на път да се разберат за тавана на бюджетите в спорта.

„Не всички са разбрали, че сме в криза. Като спорт Формула 1 трябва да е на лимита. Но като бизнес е необходим друг подход. Имаме отговорност към множество служители, големи семейства, работещи в F1”, обясни Щайнер в интервю за racefans.net.

„Нарастването не е постоянно. Понякога кривата се спуска надолу и трябва да си готов. По принцип компаниите има кризисен план. Ние – десетте отбора – все още преговаряме за нашия. Затова според мен трябва да си извлечем поука. Не само да се целим все по-нагоре, но и да се постараем да живеем според средствата си, за да можем да посрещнем евентуален удар.”

Щайнер обясни, че постигането на единодушие между десетте участващи във Формула 1 отбора би било странно, тъй като те работят по различни начини

Той обаче смята, че екипите са близо до постигане на решение.

„В момента кой може да победи големите отбори? Заводски екипи като Макларън и Рено не са в състояние да го сторят, какъв шанс имат малките тимове? С ограничение на бюджетите мисля, че поне ще приближим отборите. След това, ако свършиш добра работа, ще си възнаграден. Това води до следващата стъпка и после може да стигнеш и до победи. В момента просто е невъзможно. Или трябва на инвестираш милиарди. Не милиони. Милиарди.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter