Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула 1 никога не е била на такова високо ниво като сега,...

Формула 1 никога не е била на такова високо ниво като сега, твърди Петер Заубер

45
0
Гран при на Австралия,старт

Отборите от Формула 1 очакваха да придобият известна представа за скоростта си и тази на съперниците в първите два старта от сезон 2012 г. в Австралия и Малайзия, но и след тях все още няма ясно установено ред в колоната.

Според Петер Заубер сериозни промени могат да настъпят още с първите надпревари в Европа, които са след планираните за този месец Гран при на Китай и Бахрейн. Швейцарецът притежава огромен опит в автомобилния спорт, трупан десетилетия наред и твърди, че ключовият фактор за успех в F1 е непрекъснатото развитие на автомобилите.

Решаващият факто е колко бързо отделните тимове развиват колите си. За Китай и Бахрейн ще има някои малки подобрения, но големите промени ще се появят в Барселона, когато започват европейските стартове. Тогава балансът на силите също може да претърпи изменения – пише Заубер в колонката си за швейцарския Блик.

В момента отборът му е четвърти в подреждането при конструкторите, след като само за първите две състезания взе 30 точки, както и страхотно второ място на пистата Сепанг. Голяма част от останалите екипи обаче също демонстрираха напредък в представянето си в сравнение с 2011 г. и според Заубер Формула 1 е на безпрецедентно високо ниво като състезания.

Качеството на спорта никога не било толкова високо, колкото днес. Ако не се справиш с всичко в квалификацията, губиш много позиции. Разликите при отборите в средата на колоната са много малки, а всички заедно са се придвижили по-близо до най-бързите екипи. Това винаги е гаранция за неочаквани представяния в надпреварите – допълва швейцарецът.