Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула 1 няма да възстанови парите на феновете, които са посетили състезанието...

Формула 1 няма да възстанови парите на феновете, които са посетили състезанието в Белгия

1880
0
Гран при на Белгия 2021
снимка, Пирели

Формула 1 няма да възстанови парите на феновете, които са присъствали на състезанието за Голямата награда на Белгия. Условията на пистата Спа-Франкоршамп бяха много тежки заради силен дъжд, който наводни цялото трасе. Пилотите направиха общо три обиколки зад колата на сигурността и след това състезателният директор прекрати състезанието.

Световният шампион Макс Верстапен бе обявен за победител след като спечели квалификацията. Изненадващо на втора позиция завърши Джордж Ръсел с Уилямс, за когото това бе първи подиум във Формула 1. Трети финишира вицешампиона за 2021 Люис Хамилтън. Всички състезатели взеха половината актив от точки, след като не бе покрита 75 % от състезателната дистанция.

Организаторът на събитието предложи пакет от компенсации за следващата година. Въпреки че присъствалите на трибуните и зелените площи няма да получат своите пари, ще участват в томбола, в която ще бъдат раздадени общо 170 билета. От тях 20 ще бъдат за  ВИП секцията, 50 ще бъдат „златни“, а останалите са „сребърни“.

Също така всички зрители, които са били на пистата получават възможността да активират едногодишен безплатен абонамент за услугата F1TV. Крайният срок на тази оферта е до края на месец януари.

Гран при на Белгия бе най-краткото състезание в историята на Формула 1. Предишният рекорд бе поставен през 1991, когато пилотите направиха само 14 обиколки на австралийската писта Аделаида, преди надпреварата да бъде прекратена поради пороен дъжд.

„Бяхме разочаровани от факта, че състезанието не се проведе по предварителния план. Това разочарова многото фенове по трибуните. Безопасността на пилотите, маршалите и зрители винаги е било приоритет за нас. Метеорологичните условия не се подобриха, което попречи за направата на повече обиколки“, заяви промоутърът на Гран при на Белгия.