Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Формула 1. Сезон 2022

Формула 1. Сезон 2022

ClubS1, брой 254 - СЕЗОН 2022 отбори и пилоти

7141
0

За пореден път Формула 1 се променя драматично. Голяма част от инженерите в падока твърдят, че измененията в автомобилите за сезон 2022 са най-големите, които ще трябва да направят през цялата си кариера

Аеродинамиката се завръща към принципи, които не са използвани от 40 години и всички са видимо ентусиазирани, че спортът ще стане още по-интересен.

Дали това ще се случи предстои да видим, но със сигурност изобилстват нови идеи, различен прочит на регламента. Отдавна не се е случвало автомобилите да се различават така драматично, да следват различни философии. Всичко това заема централно място в този традиционен предсезонен брой на нашето списание. По време на тестовете в Барселона имахме възможност да погледнем и към променения начин на каране от страна на пилотите, към новите гуми, да видим първия проблем с подскачането на колите, на които също обръщаме внимание.

Надеждите на всички са, че наистина ще е много вълнуващо, а силите ще са реално изравнени

Но за да бъде спортът наистина оспорван и интересен, е необходимо и реферирането в него да бъде на нужното ниво. В тази връзка специално ви запознаваме с двамата новоназначени рейс директори в Гран при, които заменят отстранения от поста Майкъл Маси. Това са хора с различна биография и много опит. Те ще разчитат и на нови технологии, а от това как ще се справят ще зависи много.

Ентусиазмът във Формула 1 е наистина голям и защото поне в първите изпитания не се открои явен фаворит, който да подчини спорта по начин, който може да е едновременно отчайващ и вдъхновяващ, както се случва с Ферари 500 F2. Към този болид се връщаме в поредицата си за 75-ата годишнина на компанията от Маранело.

Този предсезонен брой отново може да държите в ръцете си и напечатан на хартия

Традициите са важно нещо и 23 години след старта на ClubS1 ги спазваме и Ви предлагаме един пореден, но специален брой с всички пилоти, писти и информация за новите правила и новите болиди.

Надяваме се, че ще е достатъчно информативен и полезен за Вас.

Списанието може да намерите при нашите партньори във веригите бензиностанции Shell, Lukoil, Eko, Gazprom, Rompetrol, магазините Inmedio и Relay.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев