Начало Други Формула 2 няма да се провежда през 2013 г.

Формула 2 няма да се провежда през 2013 г.

108
0
Формула 2

Сериите Формула 2 няма да се провеждат през 2013 г., съобщиха организаторите на първенството от MotorSport Vision (MSV).

Шампионатът съществуваше от четири сезона. Той бе възроден през 2009 г. – предишните серии с името Формула 2 се провеждаха до 1984 г. Настоящият шеф на MSV Джонатан Палмър е решил да прекрати сериите заради не толкова големия им успех.

Постепенно стана ясно, че концепцията на сериите намалява привлекателността им за пилотите. Заедно с ФИА постигнахме споразумение, че едно бъдещо F2 първенство би трябвало да оперира посредством по-конвенционална база, с повече отбори. Смятам, че имаме определени отговорности към състезателите, планиращи сезон 2013 г. и затова обсъдихме положението с ФИА, които приеха позицията и препоръката ни да не продължаваме с провеждането на сериите – обясни Палмър в изявлението си.

От федерацията коментираха, че множество млади състезатели са напреднали в спорта благодарение на Формула 2 и са се подготвили за следващите, по-големи предизвикателства.

ФИА е решена да създаде ясна пътека за младите състезатели от картинга до Формула 1 – се казва още от страна на администриращата организация.

Българският пилот Пламен Кралев участва в сериите Формула 2 от 2010 до 2012 г.