Начало Formula E News Спряха временно сезона във Формула Е

Спряха временно сезона във Формула Е

385
0
Антонио Феликс да Коща пред Гюнтер, снимка: Формула Е

Организаторите на Формула Е и ФИА обявиха официално, че електрическият шампионат се спира временно за период от 2 месеца. Причината е разпространението на коронавируса COVID-19.

Заради заразата вече бяха отложени състезанията в Саня, Рим и Джакарта. През сезона до момента се проведоха 5 надпревари, но при това положение не е ясно колко още ще се състоят.

„Решението, което е координирано със съответните местни власти, е за временно спиране на състезанията в градове с голямо население, се казва в съобщението.“То бе взето по най-отговорен начин заради продължаващото разпространение на коронавируса COVID-19 и обявената пандемия.

Тъй като здравето на персонала, зрителите и цялата работна сила на шампионата е приоритет номер едно, въведените предпазни мерки ще ограничат провеждането на състезанията за определено време.“

В следващите 2 месеца по план трябваше да има еПри на Париж във Франция (18 април) и еПри на Сеул в Южна Корея (3 май). При това положение тези състезания няма да се състоят. Така най-рано сезонът може да продължи с надпреварата в Берлин на 21 юни.

„Точно сега е времето да предприемем отговорни действия. Затова решихме да спрем сезона за следващите 2 месеца, каза шефът и основател на Формула Е Алехандро Агаг. – Моторният спорт има много важна роля в нашия живот, но по-важното е здравето и сигурността на служителите ни, феновете и техните семейства.“