Начало Formula E News Формула Е готви финал в Азия през септември

Формула Е готви финал в Азия през септември

178
0
Формула Е, Саня
снимка: Формула Е

Шефовете на Формула Е преговарят за финални състезания в серията за този сезон през август и септември в Азия. Програмата, която готвят, започва с надпревара в Саня (Китай) в края на август. След това са планирани Сеул (Южна Корея) и Джакарта (Индонезия) през септември. Кризата в тази част на света постепенно преминава. Пистите в Китай една след друга отварят врати и до края на август и през септември провеждането на състезания може и да бъде далеч по-добра опция от Европа и Северна Америка.

Макар да няма официална отмяна всички са наясно, че предстоящите според редовния календар надпревари в Берлин, Ню Йорк и Лондон (предвидени за месеците юни-юли) няма да се проведат. Тези в Рим и Париж бяха отложени, но е малко вероятно да бъдат организирани.

Веднага след евентуалния финал на първенството може да се състоят тестове на пистата Донингтън парк във Великобритания за следващия седми сезон. В тях ще бъдат изпитани новите болиди 2GEN EVO. Тестът ще замени предвидените за пистата Рикардо Тормо изпитания във Валенсия. Испания е сред най-силно засегнатите от пандемията страни.

По този начин по-късно през декември ще може редовно да стартира следващият сезон във Формула Е в Саудитска Арабия, както си е по план

Шампионатът за надпревари с електрически автомобили успя да проведе 5 състезания от началото на сезона през декември 2019. Лидер в генералното класиране е Антонио Феликс да Коща от тима на Techeetah, които ползват техника от Ауди.

Окончателните промени трябва да бъдат приети от Световния моторспорт съвет на ФИА през юни.