Начало Formula E News Формула Е направи промени в своето ръководство

Формула Е направи промени в своето ръководство

183
0
Формула Е 2023
снимка, Формула Е

Формула Е направи в своето ръководство. Световният електрически шампионат се раздели с досегашния си главен изпълнителен директор Джейми Райгъл и назначи на негово място Джеф Додс.

Рейгъл беше назначен за главен изпълнителен директор на шампионата през септември 2019 г. Британецът зае мястото съоснователя на Формула Е Алехандро Агаг, който стана позицията на председател. Преди това той е заемал ръководни постове в Манчестър Юнайтед и Лос Анджелис Рамс.

Райгъл следеше за развитието на Формула Е. Това включваше и осигуряването на стабилност на шампионата по време на пандемията COVID-19. Не трябва да се забравя и шокиращото напускане на БМВ, Ауди и Мерцедес.

По време на неговия мандат в календара бяха добавени няколко нови дестинации. Тук се включват Хайдерабад, Кейптаун и Сао Пауло, както и бъдещата надпревара в Портланд.

По време на своя мандат Райгъл наблюдаваше въвеждането на нов спортен формат, който бе посрещнат с всеобщ ентусиазъм от фенове, отбори и партньори. Британецът има роля и в разработването на автомобила Gen3 и прилагането на технически, търговски и финансови правила, които укрепват бизнес модела на отборите и производителите във Формула Е.

„Когато ми предложиха възможността да ръководя Формула Е, един от моите ментори каза, че основната ми цел трябва да бъде да оставя компанията на по-добро място, отколкото когато започнах“, сподели Райгъл.

„Това бе един прост съвет. Благодарение на него успях да вдигна летвата доста високо. Нека да се има предвид успехът, който Формула Е постигна през първите пет сезона.“

„Нашите фенове, екипи, партньори, акционери, борд и най-вече вие, нашите служители, ще бъдат крайните съдии за това как съм се справил. Мога уверено да кажа, че Формула Е вече е стъпила на здрава основа. Вярвам, че тя е готова да се възползва от огромните възможности. Да ви кажа честно това ме изпълва с огромна гордост.“

„Поглеждам назад към последните четири години и се удивлявам на това, което постигнахме заедно. „В условията на безпрецедентни предизвикателства ние предефинирахме нашия спорт. Успяхме да създадем прогресивна марка, привлякохме емблематични отбори, открихме невероятни градове и приветствахме нови партньори.“

„Тази година осигуряваме рекордна посещаемост на състезанията и аудитория в телевизионния и дигиталния ефир. Това е задвижващо от невероятни състезания, които се разкриват благодарение на новаторския автомобил Gen3“, добави Джейми Райгъл.

Малко след това Формула Е обяви новия си главен изпълнителен директор Джеф Додс. Британецът ще ръководи следващия етап от развитието на Формула Е като първия световен шампионат за електрически моторни спортове и движеща сила за устойчивост в елитния спорт

Додс има доказан опит в изграждането на динамични медийни бизнеси. През последните две години той е главен оперативен директор на Virgin Media O2. Преди това той заема ръководни позиции във Virgin Media като главен оперативен директор, управляващ директор и главен маркетинг директор.

Додс е заемал ръководни постове в Callaway Golf и Хонда и е член на борда на организацията за равенство на хората с увреждания The Valuable 500. Освен това той е и неизпълнителен директор на Департамента за повишаване на нивото, жилищно настаняване и общности.

„Радвам се да приветствам Джеф Додс като главен изпълнителен директор в началото на Формула Е. Джеф носи доказан опит в динамичното ръководство и впечатляващото изпълнение. Бордът очаква с нетърпение той да отключи пълния потенциал на Формула Е в полза на нашите фенове, отбори, производители, партньори и заинтересовани страни“, сподели съоснователят на световния електрически шампионат Алехданро Агаг.

„Бих искал да благодаря на Джейми за ръководството му през последните четири години. Искам и да приветствам подкрепата му до края на сезона. Радвам се, че двамата надграждаме моята визия за основаването на този шампионат. Ние същевременно преосмисляме определението за успех. За мен беше удоволствие да работя с него и с нетърпение очаквам да го посрещна отново на състезанията от Формула Е в бъдеще“, добави Агаг.

„Развълнуван съм да поема ролята на главен изпълнителен директор на Формула Е. Страстта ми към автомобилите, спорта и развлеченията ме кара да се вълнувам изключително много от тази възможност’, сподели Додс.

„Това е уникална платформа. Тя съчетава авангардни технологии с най-устойчивия спорт в света, предоставяйки безкраен потенциал за иновации и положителна промяна. Във Формула Е има екип от световна класа. Затова аз съм развълнуван да го поведа към следващата глава, оформяйки бъдещето на моторните спортове и предефинирайки това, което е възможно.“

Сезон 2022-23 във Формула Е продължава в началото на юни. Тогава ще се проведат двата старта на уличната писта в Джакарта.