Формула Е показа Gen2 EVO преди премиерата му в Женева

1075
0

Формула Е показа новия болид за шампионата за надпревари с електрически едноместни спортни автомобили – Gen2 EVO. Той ще бъде използван от седмия сезон на първенството. Колата е с редица промени, сред които нови предно и задно крила, „акулска” перка, обновен дизайн.

Кадрите и видео представянето обаче са компютърно генерирани. Световната премиера на автомобила ще е на 3 март – по време на предстоящото международно автомобилно изложение в Женева, Швейцария.

„Формула Е провежда едва шестия си сезон, а използваните в първенството технологии вече изминаха дълъг път, от който полза имат и всички участници в движението”, коментира президентът на ФИА Жан Тод. „Доволен съм, че с преминаването към статута на световен шампионат ще видим нова еволюция на автомобила Gen2. Gen2 EVO е с вълнуващ нов дизайн. Прогресивният подход допринася за привличането на нови участници и увеличава конкурентоспособността на първенството. То помага да се проправи път на бъдещата градска мобилност.”

Основателят на Формула Е Алехандро Агаг отбеляза от своя страна, че Gen2 е забележително изглеждащ автомобил.

„Gen2 EVO, както сочи самото име, е еволюция. Работено е много, за да се постигнат още по-добри характеристики. Тази кола ще влезе в историята като първата, която ще се състезава в световния шампионат Формула Е. А футуристичният дизайн още веднъж демонстрира, че първенството ни е иновативно – и като технологии, и като външен вид”, допълни Агаг.