Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия обратно в топ 10

Форс Индия обратно в топ 10

36
0

Обратно в топ 10 се върна Адриан Сутил, след като за първи път от началото на сезона не потегли сред първите десет пилоти на стартовата решетка. Немският пилот на Форс Индия стана седми в Гран при на Испания след чудесна надпревара и прекрасно темпо.

– Направих страхотен старт: от 11-и отидох осми и останах зад Ферари-то на [Фелипе] Маса през по-голямата част от дистанцията. Наложи ми се доста да се потрудя в продължение на около 40 тура, защото Роберт [Кубица] ме наближи сериозно и нямаше време да се отпускам. Седмото място обаче е истински успех за отбора. Няма търпение за Монако, тъй като е една от любимите ми писти – обясни Сутил.

Доста по-назад – едва 15-и – се класира Витантонио Лиуци, чиято надпревара бе значително по-трудна.

– В първата част, когато бях с меките гуми, бе нестабилна ту предната, ту задната част на болида ми. Загубих малко време при питстопа ми, но поне балансът с твърдата смес бе по-добър. Точно тогава обаче се озовах в трафик и едва когато по-бързите болиди ни задминаха, показах някакво прилично темпо, от което можем да сме доволни. Ясно е, че точките бяха прекалено далечна цел за това състезание, но това е спортът – заключи италианецът.