Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия потвърди Пол ди Реста за тест пилот

Форс Индия потвърди Пол ди Реста за тест пилот

64
0

Пол ди Реста официално е тест пилот на Форс Индия за сезон 2010, обявиха от тима.

Екипът обясни решението си да наеме именно Ди Реста с отличното впечатление, което е направил състезателят по време на тридневните изпитания с Форс Индия на Херес (Испания) през декември 2009 г. Като официален тест пилот на отбора той ще присъства на всяко състезание от календара на Формула 1 през 2010 г. Допълнително от Форс Индия планират да му дадат възможност да участва в част от петъчните тренировки като компенсация за липсата на тестове. Ди Реста ще комбинира ангажиментите си във Формула 1 със състезателната си програма в DTM.

По повод на новата си позиция на тест пилот Пол ди Реста сподели:

„Щастлив съм, че най-накрая получих шанс да достигна Формула 1. Радвам се, че мога да започна кариерата си в Гран при с Форс Индия, тим който има огромен потенциал. Гледам на това като на още една крачка напред към постигането на мечтата ми да се състезавам във Формула 1. Все пак съм наясно, че имам още доста да уча по отношение на колата и пистите.”

От своя страна шефът на Форс Индия Виджай Маля коментира, че е изключително доволен от наемането на Пол ди Реста, защото пилотът е показал реални способности по време на декемврийските изпитания и вече има възможност да ги докаже във Формула 1.