Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия решава между Сутил и Бианки

Форс Индия решава между Сутил и Бианки

37
0
Жул Бианки

Продължават да вървят спекулации за един от последните свободните кокпити във Формула 1. Форс Индия все още не е обявил, кой ще е съотборник на Пол ди Реста през следващата година. Слуховете гласят, че най-големи шансове за това имат Адриян Сутил, Хайме Алгерсуари, Себастиен Буеми и досегашният тест пилот на екипа Жул Бианки. Според мениджърът на Бианки, синът на президента на ФИА, Жан Тод, Никола, неговият храненик е с най-сериозни шансове.

Бианки разполага с добри връзки и е част от академията на Ферари за млади пилоти. Той се надява след годината прекарана като тест пилот в екипа на Виджай Маля, да успее да направи своя дебют в отбора през 2013 г.

„Решението е в ръцете на двама или трима човека във Форс Индия“, обясни Никола Тод. „Смятам, че Жул има реален шанс, но все още нищо не е подписано.“

Според досегашните информации бившият пилот на екипа Адриян Сутил е с най-сериозни шансове за мястото, но Тод определено не е убеден в това.

„Ще бъда изненадан, ако вече е подписал“, заяви Тод пред RMC Sport. „Много пилоти са на опашка пред врата на Виджай Маля, но не смятам, че има някой, който вече да е подписал.“

Самият Сутил потвърди, че все още няма подписан договор за 2013 г. Той обаче се надява, да се завърне в екипа. Според последните вътрешни информации изборът на отбора ще бъде между Сутил и Бианки. Това означава, че бившите съотборници в Торо Росо, Алгерсуари и Буеми, са вън от състезанието.