Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия с нови аероелементи за Япония

Форс Индия с нови аероелементи за Япония

50
0
Витантонио Лиуци

Витантонио Лиуци познава чудесно пистата Сузука, на която се е състезавал преди години и също с удоволствие се състезава винаги на нея.

– Това е едно от вече малкото останали в календара трасета от старата школа като Спа и Монца и е едно от най-трудните за годината. Миналия сезон видяхме, че мократа писта може да разстрои баланса и концентрацията ти точно, когато е най-важно. Харесвам високоскоростните, технични завои, особено първите, където е нужно да си много прецизен – коментира италианският пилот на Форс Индия. – Въз основа представянията ни след лятната ваканция бих казал, че болидът ни върви по-добре на такъв тип писта, отколкото на конфигурациите с високо аеродинамично прилепяне. Затова вярвам, че това е сериозен шанс да увеличим разликата с Уилямс. Бях разочарован да отпадна толкова рано в Сингапур, тъй като не можах да помогна на отбора, но беше състезателен инцидент, който просто трябва да приемем. Надявам се да не се случва повече, защото се намираме в крайно важен момент от сезона – допълни Тонио.

Лиуци разкри, че VJM03 ще е с някои нови аерокомпоненти в Япония:

– Целта им е да подобрим представянето си и това определено ще е голяма помощ в битката. Най-важното обаче е да се стигнем като тим и наистина да се фокусираме върху работата си през уикенда.