Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия и Мерцедес подписаха нов договор за двигатели

Форс Индия и Мерцедес подписаха нов договор за двигатели

48
0
двигател,Мерцедес

Форс Индия и Мерцедес-Бенц подписаха дългосрочно споразумение за сътрудничество, което започва от 2014 г. Отборът от Силвърстоун ще продължи да получава агрегати от щутгартския концерн, както и всички допълнителни системи от догодина, както и още скоростни кутии и хидравлични системи.

В официалното изявление се казва, че нарастващата конкурентоспособност на Форс Индия е спомогнала за продължаването на настоящото партньорство, което е в петия си сезон.

Новото ни споразумение с Мерцедес-Бенц за идващите години и най-важното в историята на Форс Индия – заяви шефът на тима Виджай Маля. – Догодина се въвеждат новите правила за двигатели и няма по-добър партньор, с който да работим в началото на тази нова за Формула 1 ера. Договорът ни дава дългосрочна стабилност и ще ни даде възможност да продължим пътя си към челните позиции на грида.

От страна на Мерцедес коментарът е на Тото Волф – в ролята му на изпълнителен директор на Мерцедесе AMG Петронас.

– Значително постижение е обявим дългосрочно партньорство за доставка на мотори от 2014 г. нататък. Форс Индия е първият ни клиентски тим във Формула 1 още от 2009 г. и сме доволни, че продължаваме сътрудничеството си. Това споразумение дава отличен баланс между цена и представяне – обясни австриецът.