Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия иска по-бързо изясняване на правилата за 2017 г.

Форс Индия иска по-бързо изясняване на правилата за 2017 г.

69
0
Форс Индия

Екипът на Форс Индия иска по-бързо правилата за 2017 г. във Формула 1 за стана ясни. Стратегическата група на спорта подготвя серия от промени, които трябва да направят състезанията по-атрактивни и интересни за гледане. Сред тях са по-големи задни гуми, по-широки предни и задни крила, по-високо оборотни двигатели. Всичко това като цяло трябва да направи болидите с 5-6 секунди на обиколка по-бързи.

Към настоящия момент отборите още изчакват пълните детайли около промените, които трябва да бъдат определени и потвърдени най-късно до март месец 2016 г., след което те няма да бъдат изменяни. Шефът по операциите на Форс Индия Отмар Шафнауер и техническият директор на тима Андрю Грийн са загрижени и искат да знаят в каква посока ще се върви по отношение на правилата.

„За мен най-голямото притеснение е, че регулациите още не са дооформени и колкото повече това се отлага, толкова по-лошо ще бъде за нас, заяви Шафнауер. – Ние не сме голям тим и съответно нямаме ресурсите като някои други екипи да правят две неща едновременно. Ние ги развиваме на серии, не паралелно. Затова трябва да побързаме с правилата, особено ако бъдат големи промените, както изглежда ще бъде.

Грийн, който потвърди, че ще има среща на техническите шефове следващия вторник, заяви, че се надява именно въпроса с правилата да бъде обсъден.

„Докато проведем тази среща и придобием усещането от ФИА за посоката, в която ще вървим и начинът, по който трябва да го направим, всичко е отворено, заяви Грийн. – Мога да кажа, че за момента имаме просто бял лист хартия. Опасенията ни са реални, защото се предполага, че тези правила ще бъдат публикувани чак през март 2016 г. Освен това те трябва да бъдат детайлизирани и уточнени така, че да няма дупки в тях. Отделяме много време за това и не знам как ще го направим до март догодина.“