Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия потвърди участието на Сутил и Бианки в пробите на Каталуния

Форс Индия потвърди участието на Сутил и Бианки в пробите на Каталуния

32
0
Адриан Сутил

Форс Индия потвърдиха, че освен Пол ди Реста в първия тест в Барселона за отбора ще карат още Адриан Сутил и Жул Бианки. Тимът все още не е обявил втори пилот за сезон 2013 г. във Формула 1, въпреки твърденията, че не търси състезател с достатъчно спонсорски пари.

Миналата седмица Сутил бе във фабриката на тима в Силвърстоун, където му бе взета мярка за седалка. Той и Бианки са смятани за единствените останали кандидати за свободния кокпит във Форс Индия. Според слуховете Сутил има достатъчно спонсорска подкрепа, докато френският пилот може да донесе в отбора двигатели Ферари. Това обаче са непотвърдени спекулации, които досега не са коментирани от никоя от страните. Единствено от Маранело споменаха, че помагат на Бианки да си намери място.

Тимът на Форс Индия има удоволствието да съобщи, че Пол ди Реста, Жул Бианки и Адриан Сутил ще правят тестове за екипа тази седмица – се казва в официалното изявление на отбора. – Пол ще кара VJM06 във вторник и сряда преди да предаде колата на бившия си съотборник Сутил в четвъртък. Бианки ще работи с тима през последния ден на изпитанията.

Неназован източник от мениджмънта на Сутил заяви наскоро, че това може би е последният шанс на пилота да се върне във Формула 1. Той загуби мястото си след шумен скандал и процес за нанасяне на тежка телесна повреда. Състезателят замери с чаша един от шефовете на Гении Кепитъл (собствениците на Лотус в F1) – Ерик Лукс – след Гран при на Китай през 2011 г. Главният изпълнителен директор на Гении заведе дело срещу пилота, който в крайна сметка бе осъден на 200 000 евро глоба и 18 месеца затвор – условно. Сутил завърши сезон 2011-а, но след това на мястото му бе привлечен Нико Хюлкенберг, въпреки твърденията от страна на Форс Индия, че историята с Лукс няма да повлияе на решението им относно пилотите. Напускането на Нико (за да отиде в Заубер) обърка дългосрочните планове на екипа от Силвърстоун и там пак търсят нов пилот.

В същото време Ди Реста не скри разочарованието си от факта, че бе спряган за потенциален кандидат за място в най-големите отбори в Гран при – Ферари, Макларън и Мерцедес, но не получи кокпит в нито един от тях.