Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия щастливи със 7-мо и 8-мо място в Гран при на...

Форс Индия щастливи със 7-мо и 8-мо място в Гран при на Австралия

47
0
Адриан Сутил

Двойно класиране в точките в първия кръг от шампионата на Формула 1 за 2013 г. празнува екипът на Форс Индия след финала на пистата Албърт парк. Адриан Сутил финишира седми, а веднага след него карирания флаг видя Пол ди Реста.

Докато германецът обаче бе видимо доволен от постижението, то съотборникът му заяви, че се чувствал ограбен в известна степен. Шотландецът обясни, че бил забавен от някои от колите със стратегия с три бокса. От екипа обаче потвърдиха, че към края на състезанието са го помолили да задържи позицията си (тоест да не гони Сутил) и веднага се появиха приказки, че раздразнението на Ди Реста може да е породено по-скоро от това, отколкото от случилото се на трасето.

Фантастично състезание и невероятно усещане – заяви Адриан, за когото това бе първи старт след година отсъствие от старта. – Стартирах с гуми медиум – стратегията ми бе различна спрямо тази на повечето автомобили пред мен. Смятам, че това бе правилното решение. Темпото ни бе добро с тази смес и успях да се задържа в челото на колоната. Не след дълго водех – за първи път бях лидер в състезание от Формула 1. След втория ми бокс отново станах пръв и бях наясно, че мога да постигна страхотен резултат. Последната серия със суперсофт бе значително по-трудна, тъй като гумите се късаха и загубих няколко позиции. Мислех, че може да се наложи да спирам пак, но за щастие се справих.

Ди Реста бе със суперсофт на старта, след което сложи медиум и при двата си бокса. Той заяви, че седмо и осмо място са страхотно постижение за екипа и страхотен начин да започнеш сезона.

– Показахме, че имаме кола, която щади гумите. Чувствам, че можех да съм седми, но изкарах доста време зад някои от спиращите по три пъти в пита в началото на втория ми стинт. Все пак през уикенда имаше много положителни неща, както и аспекти, които можем да подобрим. Но като цяло сме в добра позиция преди Малайзия – добави Пол.