Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия VJM06 видя бял свят на Силвърстоун

Форс Индия VJM06 видя бял свят на Силвърстоун

49
0
VJM06,Пол ди Реста,Форс Индия

Форс Индия VJM06 стана четвъртият нов автомобил за сезон 2013 г. във Формула 1, който видя бял свят. Автомобилът бе показан на пистата Силвърстоун – базата на отбора е съвсем близо до трасето. Пол ди Реста вдигна покривалото от колата, а решение кой ще е другият пилот на тима все още няма.

Болидът е дело на техническия екип на Андрю Грийн. Той също като колегите си от Лотус, Макларън и Ферари отбеляза стабилността на правилата и допълни, че забраната на двойния DRS например не се е отразила по никакъв начин конкретно на Форс Индия.

– На практика спряхме да развиваме миналогодишния автомобил около средата на сезона. Тоест работеше се в аеротунела, но частите не отиваха на писта. Така имахме шанс да разберем по-добре автомобила в сравнение с периода, когато на практика го променяхме всяка седмица – разясни Грийн.

Във Форс Индия са отделили особено сериозно внимание на работата на колата с гумите. Наученото през 2012-а е вложено във VJM06.

– Знам, че се говореше за пренос на доста компоненти от миналогодишните в тазгодишните коли, но ние не направихме това. И все пак болидът е еволюция на предишния. Визуално най-голямата промяна е изравняването на носа. Панелът не влияе на поведението и бяхме щастливи да направим колата по-красива! – каза още техническият директор.

Окачването на автомобила е било променено в съответствие с наученото за гумите, поведението и работата им с колата.

Решението за това кой освен Ди Реста ще кара през 2013 г. във Форс Индия пък ще бъде обявено преди тестовете в Барселона. От екипа обаче не уточниха за кои изпитания става дума, тъй като на пистата Каталуния има две серии проби.